Fjernlokation

Det behøver ikke koste en formue at lave en fjernlokation. Den behøver heller ikke være svær at drive. Det det handler om er, hvor stort et datatab man kan tåle, og hvor lang tid det må tage at få fjernlokationen til at tage over for den primære lokation. Man taler om recovery point in time, som går på hvor langt man bliver sat tilbage, hvis uheldet sker. Hvis det er backuppen du skal have dine data fra, kommer du formodentlig tilbage til sidste gang, du tog backup. Hvis du skal have dine data fra fjernlokationen, er det fra sidste gang datasættet på lokationen var konsistent, altså hvor datasættet var i en tilstand, hvor du kunne bruge det til noget.
    
Den anden ting du overveje er failover-tiden, altså hvor hurtigere driften bliver flyttet fra det primære driftscenter til det sekundære driftscenter. Jo hurtige failover-tiden skal være, og jo kortere tid du vil blive sat tilbage i tiden for at finde et konsistent datasæt, jo dyrere bliver det, men. Jeres nedetid kan faktisk næsten komme i nærheden af nul. Det vil sige, at du næsten ikke taber nogen data, og organisationen kan arbejde og produktionen kan køre videre med det samme.

Hvad skal du vælge?

I bund og grund handler det om, hvad et nedbrud i den sidste ende koster virksomheden på bundlinjen. Hvor meget mister virksomheden i indtjening, og hvad har I af udgifter, I skal afholde – også når produktionen står stille. De fleste kan regne ud, hvad en times nedetid koster på et givent system og sammenholde det med, hvad det koster at sikre sig mod nedetid. På et tidspunkt giver det mere end god mening at betale penge for ikke at have nedetiden.  

Hvornår kan det betale sig?

Hvis I kommer med tallene, kan vi hjælpe jer med at regne ud, hvad nedetid koster hos jer, og derefter vurdere hvilke muligheder I har, og hvad de koster.

Etablering og drift af fjernlokation

Hvis I ikke selv har et lokale til rådighed, kan I have fjernlokationen i vores driftscenter. Vi kan også drive fjernlokationen for jer, hvis I ikke har erfaring med at drive den form for it, eller vi kan være understøtte jeres egen drift af fjernlokationen.