FLSmidth håndterer enterprise-platform med meget få ressourcer

Da FLSmidth har begrænsede interne ressourcer til at tage sig af virksomhedens AIX-miljø, har de brug for en ekstra stabil platform. Det har de fået med IBM Power-maskiner, kombineret med en række IBM-værktøjer, der i høj grad understøtter det daglige arbejde. Selvom der er tale om en enterprise-platform, kan de derfor håndtere den med ganske få hænder.

”FLSmidth tog i 2006 en strategisk beslutning om at køre virksomhedens Oracle-installationer på en IBM Power-platform,” fortæller Bjarne Stoffer, som er Global Team Manager, AIX, hos FLSmidth. ”Dengang havde vi 6 servere, men i dag er vi oppe på 300, og det har krævet en meget fleksibel platform.”

Platformen er udvidet undervejs

”Vi har udvidet platformen, efterhånden som behovet er opstået,” fortsætter Bjarne Stoffer. ”Først udvidede vi med en Power 595, og da den blev for lille, købte vi to Power 780’ere. På et tidspunkt besluttede vi så at køre med to datacentre i stedet for et, og i den forbindelse købte vi to ekstra Power 780’ere, så der nu står to i hvert datacenter.”

Kapacitet on demand

”Da vi valgte Power 780-maskinerne, var det i tæt samråd med Komplex it. Tidligere havde vi nogle større servere, men Power 780’erne har nogle særlige fordele. Dels er de selvfølgelig billigere end de større maskiner, og så gør de det nemt at bygge ud, både i bredden og i dybden. Vi kan altid tilføje ekstra 780’ere, og derudover har vi en on demand kapacitets-aftale med Komplex it. Det betyder, at vi i forbindelse med krævende projekter kan skrue op og ned for memory på alle vores maskiner og få adgang til flere CPU’er. På den måde kan vi meget let tilføje ekstra ressourcer til de maskiner, vi allerede har.”

Live Partition Mobility

Ved hjælp af Power-servernes indbyggede Live Partition Mobility-funktionalitet er det let for FLSmidth at flytte rundt på de virtuelle maskiner. Bjarne Stoffer uddyber: ”Med Live Partition Mobility kan vi dynamisk flytte maskiner både internt og mellem de to datacentre. Når det drejer sig om at flytte de mindre tunge maskiner, kan vi endda gøre det inden for arbejdstid, uden at brugerne på nogen måde mærker det.”

General Parallel File System (GPFS)

Som datagrundlag har FLSmidth valgt IBM General Parallel File System (GPFS), der er et cluster-baseret, high performance-filsystem, som gør det muligt for flere klienter at skrive samtidig til samme område. Bjarne Stoffer fortæller: ”GPFS har nogle performance-mæssige fordele, men den helt store fordel er, at vi selv i en katastrofesituation kan have filsystemet online og restore vores databaser. Det giver en høj grad af sikkerhed, som er meget vigtig for os.”

IBM Systems Director

Et af de værktøjer, FLSmidth har størst glæde af i det daglige arbejde med platformen, er IBM Systems Director, der gør det muligt at administrere virksomhedens fysiske og virtuelle miljøer fra én konsol. ”Systems Director holder styr på versionerne af alle de øvrige servere og giver mig mulighed for at opdatere dem allesammen centralt,” forklarer Bjarne Stoffer. ”Systems Director holder automatisk styr på hardware- og softwareopdateringer på serverne og giver os lynhurtig adgang til alle informationer.”

Automatisk besked om firmware-opdatering

”For eksempel får vi via Systems Director besked, når der er firmware, der skal opdateres. Den slags er typisk meget svært at finde ud af ved håndkraft, men takket være forskellige indbyggede parametre fortæller Systems Director, hvad vi skal være opmærksomme på. Det er vi især glade for i forhold til vores VIO-servere, for så har vi altid helt styr på, hvilke versioner der er tilgængelige.”

Langt bedre udnyttelse af ressourcerne

Bjarne Stoffer er glad for samarbejdet med Komplex it; ikke mindst for den løbende sparring. ”Vi udveksler erfaringer hen ad vejen og bruger hinanden til at blive klogere. Det er rigtig godt! Da vi ikke altid kan holde os opdateret om alting, bruger vi Komplex it’s kompetencer på de områder, hvor vi ikke selv har så meget erfaring. For eksempel står de altid for opgradering af vores helt fundamentale virtualiseringsservere. Hvis jeg selv skulle gøre det, ville det måske tage 14 dage, men de kan klare det på et par dage. Det er en langt bedre udnyttelse af vores ressourcer!”