HARDI udnytter storage-kapaciteten 140 % og har stadig god plads

Da HARDI skulle skifte fra Baan ERP til Microsoft Dynamics AX, havde de brug for en ny hardwareplatform. Valget faldt på IBM Storwize V7000 og IBM BladeCenter med HX5 blades på grund af unik funktionalitet, stor fleksibilitet og enkel administration.

”Vores tidligere hardwareplatform var meget vanskelig at administrere og understøttede ikke vores nye ERP-system,” fortæller Mads Pulkkinen, der er systemadministrator hos HARDI. ”Vi ville gerne have en løsning, der var lettere at håndtere i hverdagen, og det har vi i allerhøjeste grad fået med IBM Storwize V7000. Det er Komplex it, der har leveret løsningen, men den er så nem at håndtere, at jeg selv har sat den op.”

Naturlig IBM-partner

"Komplex it var i forvejen infrastrukturleverandør på den System i-platform, Baan-løsningen kørte på, og supporterer derudover HARDIs backup- og overvågningsværktøjer (IBM Tivoli Storage Manager og IBM Tivoli Monitoring). At Komplex it kendte både den gamle og den nye platform betød, at valget naturligt faldt på Komplex it som virksomhedens IBM-partner."

Data sorteres automatisk

”Vi er store tilhængere af IBM’s produkter, og da vi valgte IBM Storwize V7000, var det blandt andet fordi, IBM på det tidspunkt var de eneste, der tilbød Easy Tiering,” forklarer Mads Pulkkinen. ”Easy Tiering er genialt, fordi vi ikke skal koncentrere os om, hvilke data vi vil have på de superhurtige SSD-diske. Storwize V7000 finder selv ud af, hvilke data der er højfrekvente, og placerer dem på SSD-diskene. Det giver exceptionelt gode overførselstider!”

Tynd provisionering sikrer kapacitetsbehovet

En anden funktionalitet, som Mads Pulkkinen fremhæver ved IBM Storwize V7000, er tynd provisionering, der gør det muligt at udnytte storage-kapaciteten langt bedre end ved traditionelle disksystemer. Han uddyber: ”Vi udnytter p.t. kun 70 % af den kapacitet, vi har til rådighed, men jeg har provisioneret 140 %. Jeg bruger altså reelt 40 % mere, end jeg har, og alligevel har jeg god tid til at fortælle ledelsen, at vi ud i fremtiden får brug for mere kapacitet. Det gør det lettere at passe storage-behovet ind i budgetterne, fordi jeg kan være proaktiv i stedet for at komme løbende i sidste sekund og kræve mere plads.”

Mange funktionaliteter men enkel administration

”Storwize V7000 kan i det hele taget en hel masse, som jeg ikke har fundet ved konkurrerende løsninger,” fortæller Mads Pulkkinen. ”Alligevel kan jeg instruere en kollega i samtlige funktionaliteter på max 2-3 timer. Det er faktisk helt vildt, og på den måde kan jeg lettere overlade driften til andre. Derudover er IBM’s Global Service helt suveræn. Hvis jeg mangler en reservedel eller har brug for anden hjælp, får jeg det utrolig hurtigt. Og så kan vi i øvrigt altid få rådgivning fra Komplex it, når vi skal bestille noget nyt og gerne vil have det, der passer bedst til os.”

RAM-behov opfyldes af IBM BladeCenter

Ud over nyt storage-system investerede HARDI også i et IBM BladeCenter, som Microsoft Dynamics AX skulle køre på. ”Vi havde brug for meget RAM, da vi skulle køre en Microsoft SQL-database, og vi fik klart mest for pengene ved at købe IBM BladeCenter,” slår Mads Pulkkinen fast.

Fleksibelt, enkelt og billigt

”Det er ekstremt vigtigt for os, at vores infrastruktur er fleksibel, og at den bare fungerer. De krav opfylder både BladeCenter og Storwize V7000. For eksempel er udvidelsesmulighederne til Storwize V7000 geniale: Vi kan købe ekstra skuffer uden at skulle købe ekstra controllere, og derfor er udvidelsen meget billig. Prisen ved denne her løsning har i det hele taget været overkommelig. IBM har simpelthen taget deres enterprise storage og puttet det ned i en midrange-kasse, hvilket gør det meget lettere at være med,” slutter Mads Pulkkinen.