Med ny server- og storage-platform kan Danmarks Medie- og Journalisthøjskole hurtigt tilføje ekstra ressourcer

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole havde brug for at opgradere deres 4-5 år gamle hardware. Derfor så de sig om efter en ny platform, som de lettere kunne udvide efter behov. Det har de fået med en bladecenterløsning og disksystemet IBM Storwize V7000, der begge indgår i IBM's nye PureSystems-platform.

”Vi var løbet tør for ressourcer på vores tidligere servere,” udtaler Kim Stenbryggen, der er systemadministrator hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. ”Vi får hele tiden nye systemer, som serverne skal kunne trække, og derfor har vi brug for en platform, der er let at udvide. Derudover havde vi behov for at opgradere vores storage-løsninger, så de kom til at matche vores datavækst.”

Alt er samlet i én boks

For at fremtidssikre Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles it-infrastruktur, rådgav vi til at vælge produkter fra IBM’s nye PureSystems-platform. PureSystems er den første platform, hvor IBM leverer server, storage, LAN og SAN-ressourcer i en samlet boks med én System Management-konsol, der integrerer alle komponenterne.

Mulighed for trinvis udvidelse

Hvis man ikke har behov for at investere i alle boksens elementer på én gang, kan man starte med dem, man har brug for i sin infrastruktur. Efterhånden kan man så udvide med de øvrige elementer, for i den sidste ende at samle alt i ét System Management-værktøj. I første omgang har Danmarks Medie- og Journalisthøjskole investeret i en bladecenterløsning og i det intelligente disksystem, IBM Storwize V7000.

Modulopbygget løsning

”I stedet for en masse enkeltstående servere og storage-systemer har vi nu det hele bygget ind i én boks med et redundant setup,” forklarer Kim Stenbryggen. ”Løsningen er modulopbygget, og vi kan derfor let tilføje eksempelvis et nyt servermodul, efterhånden som vi får behov for det. Det er langt lettere end at tilføje nye enkeltstående servere, og det betyder, at vi relativt billigt kan tilpasse os nye ønsker fra ledelsen, efterhånden som de opstår.”

Et fremtidssikret setup

Indtil videre har Danmarks Medie- og Journalisthøjskole kun brug for tre servere, men med den valgte løsning kan de udvide helt op til fjorten servere. Også på storage-området er de fremtidssikret, takket være IBM Storwize V7000. Kim Stenbryggen uddyber:

”Med Storwize V7000 har vi fået en kæmpe opgradering i forhold til vores gamle storage. Storwize V7000 er intelligent og sørger selv for at placere de data, der kræver hurtige svartider, på SSD-diske. Øvrige data lægger den på billige diske. Det er en stor økonomisk fordel for os, da vi på den måde kun behøver at købe den mængde hurtige diske, vi har behov for.”

Treårig finansieringsmodel

”Vi regner med, at vores nye server- og storage-platform udfylder vores behov i mange år fremover,” tilføjer Kim Stenbryggen. ”Normalt er vi bundet op på stramme budgetter, men med en treårig finansieringsmodel fra IBM er det blevet muligt for os at investere i den her løsning. Og i det lange løb kommer den uden tvivl til at spare os penge.”