Markant enklere administration og højere oppetid med IBM XIV Storage System

Med en årlig datavækst på omkring 25 % har entreprenørfirmaet Per Aarsleff store krav til deres storage miljø. Efter at have undersøgt markedet grundigt, valgte Per Aarsleff at erstatte alle virksomhedens daværende storage-enheder med IBM XIV Storage System, der imødekommer datavækst flere år ud i fremtiden og sikrer en særdeles enkel administration. 

”Vi var efterhånden ved at løbe tør for diskplads og var derfor på udkig efter et nyt og mere moderne storage-system,” fortæller Sven Sandby Hansen, der er it-chef hos Per Aarsleff. ”Jeg havde i den forbindelse læst om XIV, og da Komplex it tilfældigvis holdt seminar om løsningen, deltog jeg for at høre mere.”

IBM XIV den mest komplette løsning

”Ved at sammenligne med andre storage-løsninger på markedet kunne vi se, at XIV ville blive den bedste - og på længere sigt også den billigste - løsning for os,” fortsætter Sven Sandby Hansen. ”Der var andre systemer, hvor anskaffelsesomkostningerne lå i samme prisleje, men som ikke var så komplette som XIV. Med alle de fortræffeligheder, vi kunne se ved XIV, var vi derfor ikke i tvivl om, hvad vi skulle vælge.”

Mindre administration og meget høj oppetid

Komplex it hjalp med at implementere den nye løsning, og efter cirka 14 dage, var migreringen fuldført. Hos Per Aarsleff mærkede de straks derefter fordelene ved IBM XIV. Sven Sandby Hansen uddyber: ”Vi sparer en masse ressourcer på administration og daglig drift i det hele taget. Blandt andet er XIV’en fejlsikret og dubleret på en hel masse forskellige måder, og oppetiden er meget, meget høj, sammenlignet med andre storage-systemer.”

IBM sørger for overvågning

”Desuden er det en fordel for os, at det er et såkaldt enterprise system, for det betyder, at IBM tager sig af overvågningen i det daglige,” fortsætter Sven Sandby Hansen. ”De holder styr på, om der er optræk til fejl, og så kommer de automatisk med det, der skal til for at undgå problemer. Samtidig er den daglige administration utrolig meget nemmere end før, fordi XIV’en har et indbygget administrationsværktøj, som vi skulle have købt ved siden af, hvis vi havde valgt en anden løsning.”

Fremtidssikret løsning

Med valget af IBM XIV er storage-miljøet hos Per Aarsleff sikret langt ud i fremtiden. Sven Sandby Hansen forklarer: ”XIV’en er meget let at udvide, efterhånden som vi får behov for mere disk plads. Vi skal så at sige bare tilføje en ekstra kasse, og så kører det hele en halv time senere.”

Komplex it er husspecialister

”I sammenligning med andre disksystemer er der ingen tvivl om, at vi sparer penge, og så var det let at komme i gang med. Hele implementeringen forløb fuldstændig smertefrit, og vi har haft stor gavn af Komplex it’s ekspertise - de kan en masse kunstgreb, som gjorde processen meget enkel. Vi har haft Komplex it som leverandør, næsten siden de startede, og vi er overordentlig godt tilfreds med samarbejdet. Når det kommer til disksystemer og Windows, er de jo faktisk vores husspecialister,” slutter Sven Sandby Hansen.