Hvor hurtigt kan din virksomhed være tilbage i drift ved en katastrofe?

Har du en disaster recovery plan? Langt de fleste virksomheder har i dag planer for backup af deres data, og en plan for hvordan data kan genskabes ved uheld i form af sletning af data, ransomware og andre angreb på infrastrukturen. Her er der typisk dele af infrastrukturen der stadig fungerer, og man kan således hente den tabte data ind fra backuppen.

Det kniber straks mere med planerne for hvad der skal ske hvis der opstår en brand, oversvømmelse eller andre begivenheder der fysisk kan ødelægge en maskinstue. Tiden hvor virksomhedens data ikke er tilgængelig kan her være yderst kritisk, da andre dele af virksomheden oftest stadig er funktionelle.

Her skal der findes nyt hardware til at køre tingene på, dette skal installeres/konfigureres og til sidst skal backuppen indlæses. For at føje ekstra til skaden, vil man have mistet den data der er produceret siden der sidst blev taget backup.

Så tiden fra sidste backup punkt og til virksomhedens infrastruktur igen er i luften, i tilfælde af man mister en datastue, kan være mange dage – hvor produktion / organisationen ikke kan arbejde.

Hos Komplex it A/S har vi i samarbejde med Microsoft etableret en Disaster Recovery as a service, hvor vi leverer et såkaldt 2nd site as-a-service (DRaaS). Tiden fra en evt. katastrofe opstår, til virksomheden igen har en fungerende it-infrastruktur nedbringes drastisk. Replikeringsfrekvensen kan være helt ned til få sekunder, således mængden af mistet data nærmest er ikke eksisterende i tilfælde af at eget datacenter går ud af drift. DRaaS er derfor en perfekt løsning til jer, hvor tid er penge.

Disaster recovery as a service

4 gode grunde til hvorfor virksomheder skal have en disaster recovery as a service (DRaaS)

brand i virksomheden

Brand i virksomheden

En brand i en maskinstue sætter typisk store dele af it-infrastrukturen ud af spillet. Tiden hvor infrastrukturen er nede lammer ofte resten af virksomheden.

disaster recovery ved vandskade

Vandskade i maskinstuen

Rørskade eller vandskader sætter sjældent hele datacenteret ud af drift, men rammer det vitale komponenter som f.eks. storage systemet, så vil det i nogen grad få samme effekt som en brand.

Hærværk i virksomheden - disaster recovery

Hærværk

Hvad enten en person udefra eller internt bryder ind i datacenteret, så kan vedkommende lave stor skade på ganske kort tid. Vælger man bare at bytte om på diske i storage systemet eller stjæle dele af infrastrukturen, kan dette få fatale konsekvenser for virksomhedens platforme.

cyberforsikring plan

Etablering af Cyberforsikring

I forbindelse med etablering af cyberforsikring i virksomheden, kan der stilles krav om redundante datacentre. Således der hurtigt kan etableres nøddrift i forbindelse med skader opstået efter hackerangreb eller andre cyberhændelser.

VIL DU VIDE MERE ?
KONTAKT THOMAS

Thomas Lauvring

Account Manager
27 80 84 51
tl@komplex-it.dk

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Hvorfor disaster recovery as a service (DRaaS) i skyen?

Hastighed
Det er hurtigt at komme i gang, da der ikke skal etableres ekstra maskinstue/datacenter med køl, netværk og hvad dertil hører.

Skalerbart
Med en disaster recovery as-a-service løsning (DRaaS) skal der ikke tages hensyn til storage kapacitet, sizing af processorer, service på køleanlæg, udskiftning af servere mm.
Her bliver kapaciteten tilpasset efterhånden som behovet opstår.

Sikkerhed
Microsoft er ubetinget den cloud udbyder der har flest sikkerheds certificeringer i industrien. Blandt kunderne diverse regeringer, militære installationer, finanssektoren m.fl.
Niveauet af sikkerhed er derfor helt i top, og der kommer jævnligt nye certificeringer til. Hvilket gør det til den perfekte cloud løsning til DRaaS.
Data kan krypteres både at rest og in transit, således stjålen data ikke vil kunne bruges til noget uden krypteringsnøglen.

Økonomi
Prisstrukturen er afregnet efter forbrug, og du betaler derfor ikke for overkapacitet.
Da de virtuelle maskiner der replikeres ikke startes op i Azure, kræver dette ikke licenser før maskinerne skal startes op.

HAR DET EN INTERESSE- KONTAKT OS I DAG

Hvorfor Komplex it A/S til disaster recovery

Et forståeligt sprog
Vi snakker dansk og kommunikerer på en måde der er til at forstå uanset teknisk niveau.

Bestil og glem alt om det
Overlad trygt opsætning og overvågning til os. Vi klarer den daglige drift, og der kan etableres disaster recovery tests efter bestemte intervaller, således det er verificeret at virksomhedens data er replikeret korrekt.

Overhold compliance mål
Med en disaster recovery as-a-service løsning, DRaaS, fra Komplex it flyttes data væk fra virksomheden, og dermed kan et nyt datacenter genskabes hurtigere. Der skabes samtidig stor afstand mellem virksomhedens datacentre, så større hændelser ikke står i vejen for at genetablere driften.

Højt niveau af ekspertise og erfaring
Komplex it A/S leverer konsulent assistancer til en bred vifte af danske virksomheder indenfor cloud services, disaster recovery og backup. Vi kan hjælpe med alt fra migreringer af data til test af virksomhedens disaster recovery data.

Hvorfor vælge Microsoft Azure?

Gennemprøvet og robust
I forbindelse med etablering af Azure cloud, har Microsoft udviklet værktøjer til migreringen af servere fra VMware og Hyper-V til cloud. Disse værktøjer har haft fokus på at kunne tage øjebliksbilleder af virtuelle servere fra en infrastruktur og flytte disse til cloud. Dette er rygsøjlen i de værktøjer som replikerer de virtuelle servere der skal beskyttes med disaster recovery as-a-service. Det er således gennemprøvet teknologi fra Microsoft der benyttes i løsningen.

Microsoft Azure