Med nyt Fibre Channel SAN har Billund Kommune fået hurtigere svartider og større sikkerhed

Da Billund Kommune skulle opføre nyt rådhus var det en oplagt mulighed for at konsolidere deres it. Billund Kommune etablerede et nyt serverrum, og fik i den forbindelse helt nyt Fibre Channel SAN, der sikrer hurtige svartider og høj grad af sikkerhed. SAN’et bygger på en IBM Storwize V3700 og er leveret af Komplex it.

”Da vi skulle bygge et nyt rådhus, fik vi også mulighed for at få et nyt serverrum,” fortæller Anders Fihl, der er IT- og Digitaliseringschef  i Billund Kommune. ”Det var i den forbindelse en god idé, hvis vi i en periode kunne køre med to forskellige SAN, så vi kunne migrere alle servere samtidig, uden at brugerne mærkede det. Derudover skulle Billund Kommune løftes rent teknologisk, så vi havde besluttet at etablere et nyt og hurtigere SAN. Derfor fik vi Komplex it til at implementere et nyt Fibre Channel SAN. I starten kørte vi både med det gamle og det nye SAN, men efter at vi er blevet færdige med migreringerne, har vi kun det nye.”

Kvalitetsprodukt med høj stabilitet og sikkerhed

Ud af flere forskellige muligheder faldt valget på et SAN, der tager udgangspunkt i IBM Storwize V3700 og redundant opkoblede switche. Så der er ikke kun tale om en hurtig løsning, men også en meget sikker løsning. Anders Fihl uddyber: ”Med løsningen fra Komplex it har vi fået et kvalitetsprodukt med høj hastighed og stabilitet. Det er et rigtig fint fundament for den daglige drift.”

God forståelse for vores behov

”At vi valgte netop IBM Storwize V3700 skyldes blandt andet, at det er en velafprøvet teknologi med en hurtig cache, og at den passede til vores størrelse.  Vi tog en snak med Komplex it for at finde ud af, præcis hvad vi skulle have, og de var gode til at forstå vores behov. Derudover kunne de tilbyde en serviceaftale, hvor de tager hånd om overvågning, drift og løbende vedligeholdelse. Det var en vigtig parameter for os.”

Vigtigt at være sikker

Før Billund Kommune traf den endelige beslutning, tog de kontakt til en anden af Komplex it’s kunder, der havde en lignende løsning. Anders Fihl forklarer: ”Når man skal investere så store beløb, er det vigtigt at være sikker i sin sag. Så det var rart, at vi havde mulighed for at få svar på spørgsmål fra nogle, der havde prøvet det, vi var ved at bevæge os over på. Samtidig havde vores samtaler med Komplex it givet os indtryk af, at vi kunne være trygge ved leverancen.”

Kompetent og behagelig samarbejdspartner

”Indtil videre kender vi kun Komplex it for implementering af denne ene løsning, og i den forbindelse er hele processen kørt fuldstændig smertefrit. De satte en meget erfaren konsulent på opgaven, og vi har oplevet Komplex it som både kompetente og behagelige at arbejde sammen med. Og bedst af alt har vi fået præcis den løsning, vi havde brug for,” slutter Anders Fihl.

Om løsningen

 • IBM Storwize V3700 SFF Dual Controller Enclosure
 • Easy Teir upgrade
 • Turbo Performance upgrade
 • 2 stk. 8GB Cache Memory Upgrade
 • 66 stk. IBM 900 GB 2,5” 10K rpm 6Gbps SAS HDD
 • 6 stk. IBM 400GB SAS 2,5” SSD
 • 12 stk. IBM 4TB 3,5” HS 7.2K 6 Gbps SAS NL HDD
 • 2 stk. IBM Express 24B-4 SAN switche
 • 3 stk. IBM Storwize V3700 SFF Expansion enclosure
 • 7 stk. Dual Port 8 GB F/C netkort til eksisterende server
 • Samlet nettokapacitet 80,4 TB