Forlænger levetiden på ERP-systemet ved at migrere til IBM POWER7

Mens Glud & Marstrand venter på at udfase deres nuværende ERP-system, har de forlænget ERP-systemets levetid ved at flytte det fra en ældre usupporteret server og over på nyeste IBM POWER7 server.

Emballageproducenten Glud & Marstrand har et velfungerende  ERP-system, der har mange år på bagen, og som over tid er blevet tilpasset forretningens behov på en lang række områder. ERP-systemet i sig selv er ikke længere supporteret, og det var den IBM Power server heller ikke, som systemet kørte på. Virksomheden regner med at skifte ERP-systemet ud med et nyt om nogle få år, men indtil da er det vigtigt, at det kan køre stabilt.

Flytning medførte fuld support

”Vi henvendte os til Komplex it for at høre, hvad vi kunne gøre i den situation,” fortæller Helge Larsen, der er systemadministrator hos Glud & Marstrand. ”Hvis vi skulle køre videre på den gamle server, var vi nødt til at opdatere vores AIX-operativsystem, og vi var ikke sikre på, at det gamle ERP-system, med alle de mange tilretninger, kunne køre med et nyt operativsystem. Derfor foreslog Komplex it, at vi flyttede ERP-systemet over på en ny IBM POWER7 server, som kan køre med det gamle operativsystem, og som er fuldt supporteret.”

Test og drift helt uden problemer

”Hele processen med at få systemet over på den nye server kørte helt efter planen,” fortsætter Helge Larsen. ”Komplex it flyttede systemet fra den ene server til den anden, og så var vi i drift! Det hele er foregået  professionelt. For at sikre sig, at alt fungerede, som det skulle, kørte de først en test i tre uger. Da testen ikke viste nogen problemer, satte vi i drift, og det har kørt gnidningsfrit lige siden.”

Samme system men færre udgifter

Medarbejderne hos Glud & Marstrand har ikke mærket noget til flytningen, hverken under selve processen eller i det efterfølgende daglige arbejde. Helge Larsen forklarer: ”Det er fuldstændig den samme administration, som vi havde før, og præcis det samme system, bare på en ny server. Komplex it har lavet en virtuel kopi af den gamle maskine, og kopien kører nu på den nye. På den måde mærker vi ingen forskel. Til gengæld sparer vi 100.000 kroner om året i hardwaresupport, og på energibudgettet bruger vi vel også kun omtrent halvdelen af den strøm, vi brugte før.”

Bundreel samarbejdspartner

”Vores samarbejde med Komplex it er simpelthen så godt,” fortsætter Helge Larsen glad. ”Vi har arbejdet sammen med folkene derudefra siden midten af 1990’erne, og vi ved, at vi altid kan stole på dem. Da vi skulle flytte vores ERP-system, gav Komplex it os en plan med datoer og klokkeslæt, og den plan har holdt fuldstændig stik. De holder, hvad de lover og er i det hele taget bundreelle!”

Om løsningen

Ud over at migrere til IBM POWER7 skiftede Komplex it også storage og tape-robot. Fakta omkring løsningen er sammenfattet nedenfor.

IBM Power 710

  • 4-way 3.0GHz POWER7 processor
  • 32GB RAM
  • 2 x 76GB 15k disk
  • 2-ports 4GB HBA

IBM AIX 7.1 Express
IBM AIX 5.2 Workload Partition for AIX 7
IBM PowerVM Express

IBM System Storage DS3500

  • Dual Controller
  • 24 x 300GB 2,5” 10k disk
  • 2 x 8GB FC 4 port
  • AIX/VIOS host kit

IBM TS3100 Tape Library

  • Ultrium LTO5 drive

Om Glud & Marstrand

Glud & Marstrand er grundlagt i 1879 og producerede oprindelig landbrugsartikler, som for eksempel mælkespande.

Med en nettoomsætning i 2010 på 227 millioner euro er Glud & Marstrand i dag en af Europas førende leverandører af metalemballage, og virksomheden producerer eksempelvis dåser og metallåg både til fødevareindustrien og til dekorative formål.

Glud & Marstrand beskæftiger over 1.000 ansatte og har kontorer både i Danmark og udlandet. I juli 2011 er virksomheden blev lagt sammen med den mexicanske emballagekoncern Envases Universales og når dermed ud på et globalt marked.