byg-e skifter fra VMware til Hyper-V og sparer penge

Da it-virksomheden byg-e skulle udskifte en større mængde ældre hardware, valgte de i samme ombæring at skifte virtualiseringssoftware fra VMware til Microsoft Hyper-V. Efter at have sammenlignet priser og funktionalitet kunne de se, at skiftet i høj grad kunne betale sig for en virksomhed med deres behov.

”Vi havde noget fem år gammelt hardware stående, som vi var ved at være klar til at udskifte,” fortæller Paul Jacobsen, der er systemansvarlig hos byg-e. ”Jeg kiggede i den forbindelse på, hvordan vi kunne gøre det så økonomisk som overhovedet muligt, og her bed jeg særligt mærke i den nye Windows Server 2012. Med den var der sket en række forbedringer på Hyper-V-fronten, så den er fuldt dækkende i forhold til vores behov.”

Hyper-V er inkluderet i Windows Server 2012

Hyper-V følger gratis med Windows Server 2012, og en business-case fra Komplex it viste, at byg-e’s investering i den nye hardware derfor ville tjene sig hjem i løbet af tre år. Paul Jacobsen uddyber: ”Det var ikke, fordi vi var utilfredse med VMware, for det fungerede fint, men der var rigtig mange penge at spare ved at skifte. Og når vi samtidig kunne bevare alle de funktioner, vi havde behov for, var vi ikke i tvivl om, at vi skulle springe ud i det.”

Let at lære at håndtere Hyper-V

Komplex it havde sat det eksisterende miljø op sammen med byg-e, og derfor kom de på banen igen i forbindelse med udskiftningen. Paul Jacobsen har været glad for samarbejdet. ”Det viste sig at være ret nemt, da vi begyndte at installere, men jeg kunne ikke have gjort det uden Komplex it,” fastslår han. ”De hjalp med hele grundfundamentet og sørgede for kabling, virtuelle LANs og den slags. Sammen migrerede vi de første af maskinerne fra det ene virtuelle miljø til det andet, så jeg kunne lære fremgangsmåden af Komplex it’s konsulent, og derefter kunne jeg selv klare det.”

Velkendt Microsoft-administration

Paul Jacobsen fremhæver enkelheden i installationen som en stor fordel. ”Installationen var nem, fordi det er Microsoft, og mange af de bagvedliggende idéer er velkendte fra deres øvrige software. Også efterfølgende har vi været rigtig glade for løsningen. Vi har ikke oplevet nogen form for nedbrud eller uhensigtsmæssigheder, og performance-mæssigt kører det helt perfekt.”

Stort set smertefrit

Kun én ting drillede lidt, da byg-e skulle migrere serverne fra det ene miljø til det andet. Når man skal flytte en server med meget store diske, får man besked om, at der ikke er plads til at flytte serveren, selvom der reelt er plads nok. Det er en udfordring, som Microsoft er bekendt med, og da der er flere enkle løsninger på problematikken, behøvede byg-e ikke engang specialistassistance fra Komplex it for at komme udfordringen til livs.

Paul Jacobsen fortæller: ”Vi valgte at lave et kunstgreb ved at tildele noget midlertidig plads på Hyper-V, og så fungerede det fint. Jeg synes, det siger noget om, hvor let det er at håndtere Hyper-V, at vi selv har kunnet stå for migreringen. Ud over dette lille bump på vejen, har processen været fuldstændig smertefri, uanset om der har været tale om Windows- eller Linux-servere.”

Performance og stabilitet i top

Med det nye setup er byg-e kørende i lang tid fremover, og de er helt trygge ved, at Hyper-V fortsat vil leve op til deres behov. ”Vi kører et rimeligt mainstream miljø og har ikke behov for en masse tilretninger,” siger Paul Jacobsen. ”Samtidig er skalerbarheden i VMware og Hyper-V stort set den samme, så vi kan fint vokse uden at vokse fra Hyper-V. Performance og stabilitet er helt i top, og bortset fra den ene fejl, jeg nævnte før, så er det virkelig nemt at arbejde med Hyper-V!”

Om løsningen

4 stk. IBM System x3650 M4

2 stk. Storwize V3700 med 10 TB brutto-storage i hver

Windows 2012-miljø med Hyper-V

Veeam Management Suite Enterprise for Hyper-V.

Om byg-e

byg-e fungerer som udbyder af e-handelsservices til byggevarebranchen og er i dag ejet af Danske Byggecentre og Norsk Byggtjeneste. byg-e har til formål at gøre e-handel nemt og overskueligt for branchens parter, hvad enten det er leverandører eller byggecentre.

I dag udbyder byg-e både EDI- og webshop-løsninger, der skal fremme handlen mellem byggecentrene og deres leverandører. Over 200 leverandører og over 400 forhandlere benytter i dag byg-e’s it-løsninger, alene i Danmark.